Realisaties

Nvandenakker

Elektriciteitswerken & Klussen

"Wat zijn je realisaties?" of "Hoe ziet dat er dan uiteindelijk uit?" of "Wat doe je allemaal?"

 

Om deze en vele andere vragen te beantwoorden, zeggen beelden meer dan duizend woorden. Op deze pagina vind u een collectie foto's van werken die zijn uitgevoerd, groot of klein. Het zijn telkens maar enkele foto's, maar het geeft wel een beeld bij de uitleg die erbij hoort.

20-delige lichtslinger

Lichtslinger bestaande uit 20 losse stukken verlengkabel van 1m, met een aftakking van 2m lengte, eindigend op een fitting voor een normale gloeilamp.

Deze slinger wordt opgehangen aan een draagkabel (bv staalkabel of camionspanner). De lampen hangen tot max 2m onder de draagkabel.

Op de foto is de slinger in twee delen opgehangen, aangezien het een modulair systeem is.

Sfeerverlichting - lichtslinger

Lichtslinger gebaseerd op de modulaire lichtslinger. Na het zien van bovenstaande lichtslinger kwam de vraag of dit ook op maat in een vaste installatie kan gebouwd worden: natuurlijk kan dat!

Twee keer 3 hangende fittingen, voorzien van een kooldraadlamp. Op gelijke hoogte en gelijke tussenruimte boven de tafel; op verschillende hoogten en ongelijke tussenruimte boven de fauteuil.

Stalen trofee - #TearFundYouth footballcup

De wisselbeker voor het jaarlijkse voetbaltornooi van TFY moest speciaal worden: het zou een creatieve en originele trofee worden, met vrije materiaalkeuze en met een duidelijke link naar TearFundYouth.

Deze opdracht nam ik maar al te graag aan. Na wat nadenken en ideeën afwegen, ging de keuze naar staal en natuursteen. De vormgeving is een 3D-presentatie van het logo van TFY, het oranje komt uit het logo. De boog rond de oranje '#' is aan de buitenkant gepolijst en aan de binnenkant geborsteld.

Opvouwbare vliegendeur voor schuifraam

De vraag om iets te maken wat nog niet in de handel te krijgen is, is altijd een uitdaging. De uitdaging hier: een vliegendeur maken die in een schuifraam zou passen.

Na wat nadenkwerk had ik een systeem uitgedacht om snel een vliegendeur in-en-uit de kader van een schuifraam te halen zonder te moeten schroeven in de bestaande constructie. De clou zit hem in het verkleinen van de ingenomen hoogte van de vliegendeur.

Om het opvouwbaar te maken, moest niet alleen de onderkant, maar ook de bovenkant kunnen scharnieren in het midden.

Om het te doen passen in de 'rails'van het schuifraam, is er een baan in het hout gefreesd (zie foto's).

Mobiele werfkast - 3f230V --> 6x 2x230V

Deze kast werd gemaakt op vraag van #Breeze. Om apparaten aan te kunnen sluiten op gewone stopcontacten (type schuko) van uit een 3x220V voeding, voorzien van rode CEE stekker 32A (en later met een verloopstuk vanuit een rode CEE 63A).

De driefase-spanning wordt stelselmatig verdeeld over de stopcontacten (L1-L2, L2-L3, L1-L3).

Deze kast is volledig opgebouwd volgens de geldende normen van het AREI, veiligheid primeert!

Nathan van den Akker - Elektriciteitswerken & Klussen

GSM: 0479/344.048

info[a]nvandenakker.be

BTW: BE0647549036